CHEMICAL AWARENESS

We zijn ons huis (de aarde) aan het vernietigen met chemicaliën. We kunnen alleen toekijken terwijl de aarde zichzelf ontgift door vele atmosferische en landveranderingen.  Onze fysieke lichamen worden geteisterd door ziekten, aangezien kanker nu stijgt tot één op de twee mannen en één op de drie vrouwen. Dat betekent dat de helft van de bevolking kanker heeft en de meesten van hen zullen er waarschijnlijk aan overlijden. Tegelijkertijd ontwikkelt de andere helft van de bevolking het.

Er zijn 85.000 synthetische chemicaliën in commercieel gebruik zijn, waarvan velen nu bekend zijn dat ze kanker veroorzaken, evenals schade aan de hersenen, het zenuwstelsel en de voortplantingsorganen. Er wordt geschat dat menselijke technologie elk jaar meer dan 3.000.000.000 kilo chemicaliën in het milieu vrijgeeft. Walvissen en bruinvissen stranden in steeds grotere aantallen. Overal sterven vissen en dieren in het wild ontwikkelen kanker en geboorteafwijkingen zoals nooit tevoren. Wat is er nodig om de mens hiervan bewust te maken? Elk individu, het maakt mij niet uit hoe rijk of intellectueel, neemt elk jaar meer dan 120 kilo chemicaliën binnen, waaronder meer dan tien verschillende pesticiden per dag. Ons immuunsysteem kan dit niveau van belediging van het lichaam niet aan. Hieronder tref je een lijst van toxische stoffen, waar ze voorkomen en evt. werking op het menselijk lichaam. 

Veel van de hieronder genoemde gifstoffen zijn aangetroffen in gemeentelijke watervoorzieningen, zowel boven- als ondergronds, inclusief watervoorzieningen in grote steden. De meeste van deze gifstoffen en verontreinigende stoffen zijn afkomstig van productie, industriële oplosmiddelen, munitieafval, pesticiden, herbiciden, graanontsmettingsmiddelen en petrochemisch gebruik (benzine, oplosmiddelen, oliën, reinigingsmiddelen) die in de grond worden gedumpt. 

Uit rapporten blijkt dat meer dan 125 cosmetische ingrediënten en honderden andere die vaak worden aangetroffen in sigaretten, voedingsmiddelen, lotions, zalven, synthetische vitamines en vele andere dagelijks gebruikte of geconsumeerde stoffen – kankerverwekkende stoffen zijn. Honderden meer hopen zich op in de lever, hersenen, nieren, pancreas, darmen en hartweefsel, waardoor een goede cellulaire ademhaling wordt belemmerd en ontsteking en schade aan deze weefsels wordt veroorzaakt.

Een groot aantal pesticiden, herbiciden, fungiciden, petrochemicaliën, enz., zijn hormoonontregelaars. Ze remmen of stimuleren de aanmaak van hormonen of steroïden, zoals oestrogeen en testosteron.

Straling is een andere bron ziekte. Schadelijke straling wordt aangetroffen in tandartspraktijken en ziekenhuizen (met gebruik van röntgenstralen, nucleaire geneeskunde en andere processen), rond hoogspanningsdraden, tv-toestellen, telecom masten, magnetrons, computermonitoren en de meeste medische diagnostische apparatuur, waaronder Cat Scans , MRI’s, mammogram- en röntgenapparatuur.

We leven in een wereld van excitotoxinen, ook wel ‘neurotoxinen’ genoemd, die onze relatie met de buitenwereld en met onszelf beïnvloeden. We hebben ons letterlijk omringd met kankerverwekkende stoffen – we leven erin en om hen heen, we drinken, eten en injecteren ze, en we smeren ze constant op onze huid. 

Word zo vrij mogelijk van giftige chemicaliën.

Ontwerp zonder titel-12

TOXISCHE PESTICIDEN

Als je de mogelijke en bekende bijwerkingen van pesticiden leest, vraag jezelf dan af of je echt voorstander bent van Bio-Tech Engineering, waarbij pesticiden genetisch in de zaden van ons voedsel worden geplaatst. Dit betekent natuurlijk dat residuen van bestrijdingsmiddelen in het voedsel zelf zitten, en dat we ze niet kunnen verwijderen. Pesticiden zijn als zwavelmedicijnen, ze hebben een cumulatief effect. Als ze eenmaal giftige en dodelijke proporties hebben bereikt, veroorzaken ze allergische reacties, ontstekingen, overmatige immuunresponsen en neurologisch falen.

GIFTIGE CHEMICALIËN

Het volgende bevat voorbeelden van alledaagse gifstoffen die  je ‘consumeert’ via je voedsel, water, cosmetica, tandpasta, deodorants en andere producten. Dit zijn slechts enkele van de extreem giftige chemicaliën die zijn vervaardigd en vrijgegeven in ons milieu en onze voedselvoorziening.

Aluminium (chloorhydraten, enz.) 

Gevonden in: deodorants, ingeblikt voedsel, industrie, kook- en gebruiksvoorwerpen.

Eigenschappen: Vermoedelijke hersen- en zenuwbeschadiging, vermoed bij Alzheimer en andere hersen- en zenuwsyndromen. Kan het endocriene kliersysteem aantasten, vooral de hypofyse.

Aspartaam (NutraSweet®, Equal®)Te vinden in: dieetdranken (frisdrank, enz.), snoepdesserts, veel voorverpakte voedingsmiddelen, enz.

Eigenschappen: Kunstmatige (caloriearme) zoetstoffen. Bekend carcinogeen excitotoxine (neurotoxine) beïnvloedt zowel de hersenen en het zenuwstelsel als het glandulaire systeem. 

Benzoïcum of Benzyl

Gevonden in: Cosmetica, nagellak, shampoos, bad- en doucheproducten.

Eigenschappen: Vermoedelijk kankerverwekkend, beïnvloedt de endocriene klierfunctie, ook verdacht bij geboorteafwijkingen.

BHA/BHT (gebutyleerd hydroxyanisol)

Gevonden in: Brood, droge ontbijtgranen, cakemixen, diepvriespizza’s, varkensvlees, chips, veel oliën, crackers, puddingen, bereide donuts, gelatinedesserts.

Eigenschappen: Een conserveermiddel. Vermoedelijk kankerverwekkend. Beïnvloedt lever- en pancreasweefsels. Verboden in veel landen.

Cafeïne

Gevonden in: Cola’s en andere frisdranken, die van nature voorkomen in cacao,

koffie, thee.

Eigenschappen: een stimulerend middel. Verdacht van aangeboren afwijkingen. Beïnvloedt het endocriene systeem en het zenuwstelsel. Over-stimuleert het maagdarmkanaal.

Karamel gevonden in: Cola’s en andere frisdranken, brood, pudding, diepvriespizza’s, snoepjes, snacks, etc.

Eigenschappen: Een kleurstof. Vermoedelijk kankerverwekkend, veroorzaakt genetische defecten.

 

Carrageen

Gevonden in: Kwark, ijs, zure room, pudding, babyformules.

Eigenschappen: Een verdikkingsmiddel. Verdacht en geïndiceerd bij ulceratieve aandoeningen van het maagdarmkanaal. Beïnvloedt de bloedstolling en een goede verspreiding van voedingsstoffen.

Chloor

Gevonden in: Kraanwater, douches, zwembad, wasproducten, schoonmaakmiddelen,  voedselverwerking, riolering, enz.

Eigenschappen: antibacterieel en parasitair. Draagt bij aan astma, hooikoorts, bloedarmoede, bronchitis, circulatoire collaps, verwardheid, delirium, diabetes, duizeligheid, irritatie van de ogen, mond, neus, keel, longen, huid en maag, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en misselijkheid. Waarschijnlijk kankerverwekkend.

DEA (diethanolamine) MEA (momoethanolamine) TEA (triethanolamine)

Gevonden in: Bubbelbaden, shampoos, zeep, huidreinigers en reinigingsmiddelen. Eigenschappen: Schuimmiddelen. Vermoedelijk kankerverwekkend. Kan binden met nitraten en nitrieten om nitrosaminen te vormen (tumortelers).

EDTA (ethyleendiaminetetra-azijnzuur)

Gevonden in: schellak, oplosmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging die schuimen (bubbelbaden, lichaamszeep, shampoos, zeep en gezichtsreinigers).

Eigenschappen: conserveermiddel. Hormoonverstoorders. Verdacht van ten minste twee soorten kanker: nier- en leverkanker.  Bekend om nier-, darm- en huidaandoeningen te veroorzaken. Veroorzaakt krampen en dergelijke.

Arabisch, Karaya, Xanthin, Cellulose, Ghatti, Tragacanth, enz.

Gevonden in: IJs, cola’s, snoep, kauwgom, bier, saladedressings, isopropylalcohol.

Eigenschappen: Verdikkingsmiddel. Kan verband houden met allergieën en darmaandoeningen. Beïnvloedt de juiste biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen

Isopropylalcohol

Gevonden in: Haarkleurspoelingen, lichaamswrijvingen, handlotions, aftershavelotions, geuren en vele andere cosmetica. Een van aardolie afgeleide stof, wordt ook gebruikt in antivries en als oplosmiddel in schellak.

Eigenschappen: Een oplosmiddel en denatureermiddel. (Een denaturant is een giftige stof die de natuurlijke eigenschappen van een andere stof verandert). Inademing of inslikken van de damp kan hoofdpijn, blozen, duizeligheid, mentale depressie, misselijkheid, braken, narcose en coma veroorzaken.

Melkzuur

Gevonden in: Grafische industrie, kleurstoffen, diepvriespizza’s, gelatine, kazen, diepvries desserts, olijven, bier, koolzuurhoudende dranken. Eigenschappen: Een conserveermiddel. Acidose en ontsteking.

Maltol Dextrin

Gevonden in: Houtteer, veel desserts en frisdranken, bewerkte voedingsmiddelen, ijsje. Eigenschappen: Aroma- en smaakversterker. Vermoedelijk kankerverwekkend.

Minerale olie
Gevonden in: Veelgebruikt petroleumingrediënt. Babyolie is 100% minerale oliën.

Eigenschappen: verstoort het natuurlijke immuunsysteem van de huid barrière, remt het vermogen om de hui te laten ademen en om vocht en voeding te absorberen. Belemmert het vermogen van de huid om gifstoffen af te geven, waardoor acne en andere aandoeningen worden bevorderd. Uiteindelijk veroorzaakt vroegtijdige veroudering.

Gemodificeerd voedselzetmeel

Gevonden in: Gebakken bonen, geroomd blikvoer, bieten (verwerkt), drooggebrande noten, ravioli, drankpoeders, diepvriespizza’s, taartvullingen, babyvoeding, bakpoeder, diepgevroren vis (verpakt), soepen, jus.

Eigenschappen: Verdikkings- en vulmiddel. Alkali in natriumhydroxide. Verdacht van het veroorzaken van longschade. Irritatie van het maagdarmkanaal, braken. Mogelijke krampen en spasmen.

Mono- en diglyceridenGevonden in: Taarten, boter, droge geroosterde noten, cakes, koekjes, sommige verwerkt voedingsmiddelen.

Eigenschappen: Bind- en egalisatiemiddel, wasverzachter. Vermoedelijk kankerverwekkend, mogelijk met genetische afwijkingen en geboorteafwijkingen.

MSG (mononatriumglutamaat)

Gevonden in: Veel Chinese voedingsmiddelen, sauzen, ingeblikte en bewerkte voedingsmiddelen, diepvriespizza’s, bier, saladedressings, vleesconserven, tomatensauzen, bouillons, gelatine, bouillon, sojasaus, enz. Kan worden verhuld door andere namen, b.v. glutamaat, glutaminezuur, geautolyseerde gist, gehydrolyseerde eiwitten, natuurlijke aroma’s, caseïnaat, smaakmakers, carrageen, maltoldextrine, gistextract.

Eigenschappen: Een veel voorkomende smaakversterker. Excitotoxine (neurotoxine) beïnvloedt het zenuwstelsel en het klierstelsel. Spasmen, hoofdpijn (inclusief migraine), zweten, pijn op de borst, diarree. Mogelijk gekoppeld aan genetische aandoeningen, hersenbeschadiging, hartaandoeningen, tumoren, de ziekte van Alzheimer en Parkinson, astma-aanvallen, ALS, ADD, ADHD, aandoeningen van het maagdarmkanaal.

Nitrieten, Nitraten (Natrium)

Gevonden in: Verwerkt vlees, diepvriespizza’s, babyvoeding, enz.

Eigenschappen: conserveermiddel, gebruikt bij “genezen”. Bekende kankerverwekkende stoffen. Extreem giftig.

Overdoseringen veroorzaken de dood. Bindt om nitrosaminen te vormen, vooral in aanwezigheid van alcohol.

PEG (polyethyleenglycol)

Gevonden in: Tandpasta’s, bad- en doucheproducten. Gebruikt om ontvetters en reinigingsmiddelen te maken (oven, auto, enz.)

Eigenschappen: Verdikkingsmiddel. Beïnvloedt de endocriene functie; heeft oestrogene effecten; een vermoedelijk kankerverwekkend middel.

Propyleenglycol

Gevonden in: Antivries, make-up, lotions, deodorants, mondspoelingen, tandpasta, haarproducten (shampoos, enz.), scheerschuim, enz. Gebruikt in voedselverwerking. Gebruikt als oplosmiddelen.

Eigenschappen: Een oppervlakteactieve stof of bevochtigingsmiddel. Irriterend voor de huid, veroorzaakt ontsteking en mogelijke schade aan de huid Kan schade en afwijkingen aan de nieren, lever, hersenen en alvleesklier veroorzaken. Gebruikt om eiwitten en celstructuren af te breken.

PropylgallaatGevonden in: Gom, augurken, oliën en bakvet, bewerkte voedingsmiddelen en vlees producten.

Eigenschappen: Een conserveermiddel. Verdacht van lever- en pancreasschade. Mogelijk verband met geboorteafwijkingen.

Rode kleurstof #40 (AI I u ra Red AC)

Gevonden in: Rode pistachenoten, vlees (hotdogs, enz.), gelatine, kauwgom, ontbijtgranen, gebak, veel snoep, rode frisdrank. Opmerking: #40 wordt tegenwoordig niet zoveel gebruikt. Er zijn echter veel kunstmatige kleurstoffen die zeer twijfelachtig zijn.

Eigenschappen: Een kleurstof. Vermoedelijk kankerverwekkend en mogelijk gekoppeld aan geboorteafwijkingen. Lever- en nierschade. Zenuw toxine.

SacharineGevonden in: Veel desserts, drankjes en voorverpakte voedingsmiddelen.

Eigenschappen: Een kunstmatige zoetstof. Vermoedelijk bij sommige kankers (blaas, etc.) en mogelijke tumorvorming. Kan hartritmes, aandoeningen van het maagdarmkanaal en huidirritatie beïnvloeden.

Natrium ErythorbateGevonden in: Vleesproducten, gebak, veel dranken, enz.

Eigenschappen: conserveermiddel. Verboden in veel landen. Verdacht van aangeboren afwijkingen en genetische aandoeningen. Zeer giftig.

Natriumlaureth en/of laurylsulfaat (SLES/SLS)

Gevonden in: mondspoelingen, shampoos, bubbelbaden, scheergels/crèmes, tandpasta’s, douchestaven/gels, wasmiddelen, autowaszepen, motorontvetters, vloerreinigers, cosmetica.

Eigenschappen: naar verluidt nitrosaminen en dioxaan, die beide als kankerverwekkend worden beschouwd. Vermoedelijke effecten zijn onder meer: lever-, nier-, long- en pancreasschade. Kan het calciumgebruik beïnvloeden, waardoor tanden, botten en bindweefsel verzwakken. Kan de zenuw- en hersenfunctie beïnvloeden. Verdacht van haaruitval, staar en slechtziendheid, oogbeschadiging/-ontwikkeling, kortademigheid, huidirritatie/-beschadiging en overlijden.

NatriumfluorideGevonden in: Tandpasta’s

Eigenschappen: Bekend kankerverwekkend. Beïnvloedt de hersen- en zenuwfunctie; verzwakt het nierweefsel.

Talk

Gevonden in: Deodorants, scheerproducten en huidproducten.

Eigenschappen: Een bekend carcinogeen dat bij zoogdieren eierstokkanker veroorzaakt. Synthetische (kunstmatige) smaakstoffen of geuren

Gevonden in: Verpakte voedingsmiddelen, mondspoelingen, deodorants, cosmetica, parfums, enz.

Eigenschappen: Veel zijn neurotoxines die uw hersenen, zenuwen en endocriene functie beïnvloeden; velen verdacht als kankerverwekkend.

Tannine (Looizuur)Te vinden in: Thee, koffie, bier, wijn, frisdrank. Gevonden in veel kunstmatige aroma’s, enz. Eigenschappen: Smaakstof. Verdacht in lever, pancreas en maagdarmkanaalcirritatie. Komt van nature voor in de natuur, in lage doses en gebufferd.

Tolueen
Gevonden in: Nagellak, vrouwelijke producten, evenals sommige cosmetica.

Eigenschappen: Vermoedelijke carcinogen, beïnvloedt naar verluidt de endocriene functie. Onderzoek toont mogelijke geboorteafwijkingen als een bijwerking aan.

Kan de hersen- en zenuwfunctie beïnvloeden.

Conclusie

 

Facebook

Wat Nutrient Power voor jou kan betekenen.

Nutrient Power verbetert eenvoudig en meetbaar jouw mentale, emotionele en fysieke prestaties en wij zorgen dat jouw hersenen in goede conditie blijven. Dit doen wij met een high-end nutriënten programma waarbij performance, analyse, voedingsadvies en hoogwaardige nootropics en supplementen centraal staan.

Share:

Laatste Posts

Laat je terugbellen voor een adviesgesprek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig. nieuws,  interessante artikelen, tips en aanbiedingen. 

Ontwerp-zonder-titel-31.png

Nutrient Power is een label van Puntvandeziel 

Brakstraat 30B
4331 TN
Middelburg

info@puntvandeziel.com
06 – 82 06 48 45

KvK nummer 73140449
BTW nummer NL001938987B72

AGB Code 90067655 en 90108616
Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten
en Koepel Alternatieve Behandelwijze

error: Content is protected !!

Waarom (natuurlijke) supplementen zo belangrijk zijn

Als je een appel eet, dan bevat die nog maar een vijfde van de voeding van een appel van vijftig jaar geleden.  Verwerkt zou je deze appel x 100 moeten eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen. Voedingsstoffen worden op deze manier zo goed als weggevaagd.

Dus naast het feit dat er gif in je systeem wordt gebracht van de chemicaliën die niet eens op het etiket staan vermeld, heeft de voeding die je krijgt veel minder voedingswaarde. Bovendien:

 • Blokkeren deze voedingsadditieven de opname van voedingsstoffen.
 • Dit betekent dat iedereen deficient is (tekort aan voedingsstoffen).
 • Door deze tekorten neemt ons lichaam meer gifstoffen zoals zware metalen op. 

Waarom en welke tests 
wij uitvoeren.

Wij willen een goed beeld hebben van jouw huidige gezondheid en cognitie. Zo kunnen wij jou een goed en persoonlijk advies geven dat werkt. Geen enkel mens is hetzelfde en wat voor jou werkt zou voor een ander juist niet werken of zelfs ongezond kunnen zijn. 

Er zijn een viertal non-invasieve testen die wij altijd uitvoeren:

 1. Haarmineralen test
 2. HRV Lifestyle analyse
 3. Cognitieve test
 4. Stres-42 Rem test 
 
Klik hier als je inhoudelijk meer wilt weten over de tests. 

Wat zijn NOOTROPICS & Adaptogenen

Nootropics zijn in feite supplementen en slimme medicijnen die de hersenfunctie op de een of andere manier verbeteren. Nootropics moeten per definitie: 

 1. Het leervermogen en het geheugen verbeteren.
 2. De hersenen beschermen tegen letsel of schade 
 3. De hersenfunctie verbeteren
 4. Veilig zijn voor de hersenen bijwerkingen. 

Adaptogenen zijn plantaardige  stoffen die het lichaam helpt zich aan te passen aan stress, normale metabolische functies te ondersteunen en het evenwicht te herstellen. 

Klik hier als je meer wilt weten over Nootropics en adaptogenen.