Vitamines zijn de sleutels.

Vitaminen spelen een essentiële rol bij de activiteit, groei en vitaliteit van onze hersenen. Hoewel ze geen directe energiebron zijn, helpen vitamines de hersenen bij de energieproductie.

Het belang van vitamines in relatie tot een optimale gezondheid is bij iedereen bekend. Tekorten aan voedingsstoffen leiden op de lange termijn tot ziekten, minder functioneren of het niet kunnen bereiken van je potentieel. 

Vitamines en neurotransmitters 
Vitaminen zijn sleutels die je hersenen nodig hebben om energie te kunnen halen uit onze voeding. Ze zijn cruciaal voor het versterken van ons immuunsysteem, voor de opname van andere voedingsstoffen en voor het produceren van neurotransmitters, de chemische boodschappers van de hersenen. Verschillende neurologische aandoeningen worden verergerd of zelfs veroorzaakt door vitaminetekorten. Gebrek aan vitamine B1 (thiamine) is betrokken bij degeneratie van het zenuwstelsel (polyneuropathie) en bij het Wernicke-Korsakoff-syndroom, een hersenaandoening die kan evolueren tot dementie. Onvoldoende vitamine B6 (pyridoxine) en B12 (cobalamine) kunnen ook leiden tot dementie. En de lijst gaat maar door.


Vet- en water oplosbare vitamines
De meeste vitamines worden niet in onze hersenen of ons lichaam aangemaakt en behoren daarom tot essentiële voedingsstoffen die uit onze voeding wordt gehaald. Als je verse groenten of fruit eet, reizen de vitamines via je bloedbaan naar de hersenen. Je hebt in vet oplosbare vitamines en in water oplosbaar vitamines. In vet oplosbare vitamines zijn vitamine A, D, E en K. Een voordeel van vetoplosbare vitamines is dat ze kunnen worden opgeslagen in het vet van onze lichaamsweefsels en daarom hoeven deze niet continu aangevuld te worden. 

 

 

Bescherming van je hersenen.
Van deze vitamines staan er twee bekend om hun hersenbeschermende eigenschappen: vitamine A (via zijn voorloper bètacaroteen) en vitamine E. Beide vitamines hebben antioxiderende functies die hersencellen en weefsels beschermen tegen de schadelijke effecten van gifstoffen, vrije radicalen en zelfs vervuiling. Bovendien verhoogt vitamine E de afgifte en opname van zuurstof in hersenweefsel, wat essentieel is voor een optimale functie en metabolische activiteit.

 

Vitamine A zit in

eieren, kaas, boter (lamsvlees en rundvlees), tonijn, sardine 

wortelen, spinazie, broccoli, witte bonen, rode biet, veldsla, broccoli, paksoi, andijvie, venkel, doperwten

watermeloen, abrikoos

havermout, tarwebloem 

peterselie, tuinkers, waterkers, kervel, postelein en bieslook

Vitamine E zit in

makreel, boter

broccoli, rode paprika

appel, grapefruit,

tarwekiemen,

pindakaas, zonnebloemolie, amandelen

 

Facebook

Wat Nutrient Power voor jou kan betekenen.

Nutrient Power verbetert eenvoudig en meetbaar jouw mentale, emotionele en fysieke prestaties en wij zorgen dat jouw hersenen in goede conditie blijven. Dit doen wij met een high-end nutriënten programma waarbij performance, analyse, voedingsadvies en hoogwaardige nootropics en supplementen centraal staan.

Share:

Laatste Posts

Laat je terugbellen voor een adviesgesprek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig. nieuws,  interessante artikelen, tips en aanbiedingen. 

Ontwerp-zonder-titel-31.png

Nutrient Power is een label van Puntvandeziel 

Brakstraat 30B
4331 TN
Middelburg

info@puntvandeziel.com
06 – 82 06 48 45

KvK nummer 73140449
BTW nummer NL001938987B72

AGB Code 90067655 en 90108616
Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten
en Koepel Alternatieve Behandelwijze

error: Content is protected !!

Waarom (natuurlijke) supplementen zo belangrijk zijn

Als je een appel eet, dan bevat die nog maar een vijfde van de voeding van een appel van vijftig jaar geleden.  Verwerkt zou je deze appel x 100 moeten eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen. Voedingsstoffen worden op deze manier zo goed als weggevaagd.

Dus naast het feit dat er gif in je systeem wordt gebracht van de chemicaliën die niet eens op het etiket staan vermeld, heeft de voeding die je krijgt veel minder voedingswaarde. Bovendien:

 • Blokkeren deze voedingsadditieven de opname van voedingsstoffen.
 • Dit betekent dat iedereen deficient is (tekort aan voedingsstoffen).
 • Door deze tekorten neemt ons lichaam meer gifstoffen zoals zware metalen op. 

Waarom en welke tests 
wij uitvoeren.

Wij willen een goed beeld hebben van jouw huidige gezondheid en cognitie. Zo kunnen wij jou een goed en persoonlijk advies geven dat werkt. Geen enkel mens is hetzelfde en wat voor jou werkt zou voor een ander juist niet werken of zelfs ongezond kunnen zijn. 

Er zijn een viertal non-invasieve testen die wij altijd uitvoeren:

 1. Haarmineralen test
 2. HRV Lifestyle analyse
 3. Cognitieve test
 4. Stres-42 Rem test 
 
Klik hier als je inhoudelijk meer wilt weten over de tests. 

Wat zijn NOOTROPICS & Adaptogenen

Nootropics zijn in feite supplementen en slimme medicijnen die de hersenfunctie op de een of andere manier verbeteren. Nootropics moeten per definitie: 

 1. Het leervermogen en het geheugen verbeteren.
 2. De hersenen beschermen tegen letsel of schade 
 3. De hersenfunctie verbeteren
 4. Veilig zijn voor de hersenen bijwerkingen. 

Adaptogenen zijn plantaardige  stoffen die het lichaam helpt zich aan te passen aan stress, normale metabolische functies te ondersteunen en het evenwicht te herstellen. 

Klik hier als je meer wilt weten over Nootropics en adaptogenen.