Omega-3 vetzuren

Als je omega-3 vetzuren en omega-6 vetzuren in de goede verhouding consumeert, dan zijn je hersenen evenwichtiger, ben jij beter in balans en presteer je beter. 

Tekort aan Omega-3 
De meeste mensen eten veel meer meer omega-6  vetzuren dan omega-3 vetzuren. Een disbalans tussen omega-3 en 6 komt vaak door een tekort aan omega-3. Dit zorgt weer voor een stijver membraan in je hersenen. Hierdoor wordt het voor belangrijke receptoren moeilijk om hun werk te doen. Als dat gebeurt lijden je mentale gezondheid en aspecten van je intelligentie hieronder.

De ideale balans tussen die twee vetzuren is 1: 1. Tegenwoordig is een gemiddelde balans meer 1:20 in het voordeel van omega-6. Een heftige onbalans tussen deze twee soorten draagt bij aan de mentale en andere gezondheidsproblemen. De meeste mensen hebben een tekort aan omega-3-vetten. 

Hormoon-achtige stoffen 
Omega-3-vetten zijn niet alleen belangrijk omdat ze deel uitmaken van myeline, maar onze hersenen maken er ook prostaglandines van. Dit zijn extreem actieve hormoonachtige-stoffen. 

 • Ze ontspannen de  bloedvaten
 • Verlagen zo je bloeddruk,
 • Ze helpen om je waterbalans in je lichaam te behouden
 • Helpen je immuniteit te versterken
 • Verminderen ontstekingen en pijn 
 • Verhogen de werking van insuline
 • In de hersenen reguleren ze de afgifte en de werking van neurotransmitters
 • Het is bekend dat lage niveaus betrokken zijn bij verschillende aandoeningen, waaronder depressie en schizofrenie.

Verdubbelen bij gedragsproblemen
Omega-3-vetten verbeteren zo het leervermogen, gedragsproblemen, aandachtstekortstoornis, depressie en schizofrenie. Normaal gesproken hebben we 300 tot 400 mg van zowel DHA als EPA per dag nodig. Dit moeten we verdubbelen of verdrievoudigen om een probleem op te lossen als bijvoorbeeld een leerprobleem of een hartaandoening.Koud-water vis als makreel een haring, zalm en tonijn (niet in blik) hebben de hoogte EPA and DHA.

Supplement op basis van kriel
Een goed omega-3 supplement is erg belangrijk voor wie onvoldoend via zijn of haar voeding binnen krijgt en dat is tegenwoordig bijna iedereen. Je kan dit doen via visolie, maar ik geef de voorkeur aan een goede olie op basis van kriel wat gekweekt is in controleerbare ruimten. Zo voorkom je vervuiling in je lichaam als kwik en andere zware metalen.  

Share:

Laatste Posts

Avocado’s verbeteren en beschermen je hersenen.

Avocado’s zijn het perfecte voedsel om je hersenen te beschermen en te verbeteren.

Om te beginnen hebben ze het hoogste totale “vetbeschermende” vermogen van alle soorten fruit of groente. Dit is goed nieuws voor je hersenen.

Choline en je geheugen

De hersenen zijn afhankelijk van choline (een vitamine B) om de neurotransmitter acetylcholine te produceren. Acetylcholine is een van de belangrijkste neurotransmitters in de hersenen, omdat het cruciaal is voor geheugen en leren, maar ook voor opwinding en beloning.

Vitamines zijn de sleutels.

Vitaminen spelen een essentiële rol bij de activiteit, groei en vitaliteit van onze hersenen. Hoewel ze geen directe energiebron zijn, helpen vitamines de hersenen bij de energieproductie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wat Nutrient Power voor jou kan betekenen.

Nutrient Power verbetert eenvoudig en meetbaar jouw mentale, emotionele en fysieke prestaties en wij zorgen dat jouw hersenen in goede conditie blijven. Dit doen wij met een high-end nutriënten programma waarbij performance, analyse, voedingsadvies en hoogwaardige nootropics en supplementen centraal staan.

Share on facebook

Waarom supplementen zo belangrijk zijn

Als je een appel eet, dan bevat die nog maar een vijfde van de voeding van een appel van vijftig jaar geleden.  Verwerkt zou je deze appel x 100 moeten eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen. Voedingsstoffen worden op deze manier zo goed als weggevaagd.

Dus naast het feit dat er gif in je systeem wordt gebracht van de chemicaliën die niet eens op het etiket staan vermeld, heeft de voeding die je krijgt bijna geen voedingswaarde. Bovendien:

 • Blokkeren deze voedingsadditieven de opname van voedingsstoffen
 • Dit betekent dat iedereen deficient is (tekort aan voedingsstoffen)
 • Door deze tekorten neemt ons lichaam meer gifstoffen zoals zware metalen op 
 •  

Waarom en welke tests 
wij uitvoeren.

Wij willen een goed beeld hebben van jouw huidige gezondheid en cognitie. Zo kunnen wij jou een goed en persoonlijk advies geven dat werkt. Geen enkel mens is hetzelfde en wat voor jou werkt zou voor een ander juist niet werken of zelfs ongezond kunnen zijn. 

Er zijn een viertal non-invasieve testen die wij altijd uitvoeren:

 1. Haarmineralen test
 2. HRV Lifestyle analyse
 3. Cognitieve test
 4. Stres-42 Rem test 
 
Klik hier als je inhoudelijk meer wilt weten over de tests. 

Wat zijn NOOTROPICS & Adaptogenen

Nootropics zijn in feite supplementen en slimme medicijnen die de hersenfunctie op de een of andere manier verbeteren. Nootropics moeten per definitie: 

 1. Het leervermogen en het geheugen verbeteren.
 2. De hersenen beschermen tegen letsel of schade 
 3. De hersenfunctie verbeteren
 4. Veilig zijn voor de hersenen bijwerkingen. 

Adaptogenen zijn plantaardige  stoffen die het lichaam helpt zich aan te passen aan stress, normale metabolische functies te ondersteunen en het evenwicht te herstellen. 

Klik hier als je meer wilt weten over Nootropics en adaptogenen.