Coca Pulse-Test

In de jaren vijftig vond Dr. Arthur F. Coca een uitgebreide methode uit om een ​​nieuw soort "allergie" te diagnosticeren door de polsslag te testen. Hij dacht dat "allergieën" de onderliggende oorzaak waren van de meeste ziekten. Zijn methode is nooit getest, maar er is alle reden om te denken dat het nep is.

In 1956 publiceerde Arthur F. Coca, M.D., een boek dat een eenvoudige manier beschreef om te testen op verborgen oorzaken voor veel gezondheidsproblemen. De methode was het resultaat van een onverwachte verbetering van een gezondheidsprobleem dat zijn vrouw had ondervonden. Vervolgens experimenteerde hij met de methode bij zijn patiënten en ontdekte hij vele andere aandoeningen die verbeterden. Zijn conclusie was dat deze aandoeningen eigenlijk symptomen waren van verborgen voedselallergieën of voedselgevoeligheden (echte allergieën zijn altijd op eiwitten gebaseerde verbindingen, terwijl gevoeligheden betrekking kunnen hebben op niet-eiwitverbindingen). Het is nu beter om ze te omschrijven als echte voedselallergieën en verborgen voedselgevoeligheden.

Zijn methode was eenvoudig, controleer je hartslag meerdere keren op precieze tijden voor en na het verteren van een enkel voedselproduct en zoek naar een verhoging van de hartslag. Dit kan een lang proces zijn om alle mogelijke aanstootgevende voedingsmiddelen te testen.

Er is echter een snellere en eenvoudigere manier.

Pak een klein stukje van het eten dat je wilt controleren en ga aan een tafel zitten. Rust een paar minuten om je hartslag te laten dalen. Controleer vervolgens een volle minuut je polsslag aan je pols en tel hoeveel slagen je voelt. Zodra je je hartslag in rust hebt, leg je het stuk voedsel op je tong (slechts één soort voedsel tegelijk) en houdt je het daar gedurende ten minste 30 seconden voordat je je hartslag opnieuw een volledige minuut controleert terwijl het voedsel de hele tijd op je tong blijft.

 

Voedselgevoeligheid testen met de LNT Coca Pulse Test Pulse

Doe deze test ‘s ochtends als eerste voordat je iets eet of drinkt.

Begin wanneer je mentaal, emotioneel en fysiek ontspannen bent. Neem altijd uw hartslag gedurende één volle minuut… neem het niet gedurende maar 30 seconden en vermenigvuldig het met twee.

 •  Haal tijdens het zitten diep adem en adem langzaam uit. Neem je hartslag door te tellen hoe vaak jouw  hart in één exacte minuut klopt.
 • Stop vervolgens een stuk van het betreffende voedsel in je mond. Het is oké om te kauwen, maar slik niet. Proef het eten gedurende minstens 30 seconden. Neem vervolgens je hartslag opnieuw een volle minuut met het voedsel in je mond.
 • Spuug het voedsel uit en spoel je mond met schoon water. Als de polsslag 6 of meer punten stijgt met een voedingsmiddel, duidt dit op een stressreactie en kan deze  voeding beter worden vermeden. Onthoud dat voedselgevoeligheden kunnen genezen door veranderingen in voeding en levensstijl, dus het is handig  zijn om deze opnieuw te testen  na een periode van genezing.
 • Laat de polsslag terugkeren naar de basislijn voordat je gaat testen met een ander voedingsmiddel.


OPMERKING: Als je eieren test, test je de eidooier en het eiwit afzonderlijk. Eierdooiers zijn vaak beter te verdragen dan eiwitten.

Het testen van individuele voedingsmiddelen en vloeistoffen kan enige tijd duren: je  kunt ook de Coca Pulse gebruiken bij maaltijden. 

Test na een hele maaltijd om te bepalen of iets dat je eet/drinkt, een reactie veroorzaakt: na het eten van een maaltijd je hartslag op dezelfde manier opnemen 30, 60 en 90 minuten na de maaltijd. Als je hartslag met 6 slagen per minuut of meer toeneemt, is er iets in die  maaltijd  wat een reactie veroorzaakt  en dan kun je de items die je hebt gegeten/gedronken testen om te zien welk(e) item(s) de reactie veroorzaakten de reactie (doe dit op dezelfde manier als u zou testen) voor afzonderlijke items: d.w.z. ‘s ochtends voordat u iets eet of drinkt).

Voedselovergevoeligheden hoeven niet permanent te zijn. Voedselovergevoeligheden en zelfs sommige voedselallergieën kunnen na verloop van tijd genezen en na een voedzaam dieet. Voedselovergevoeligheden treden op omdat het slijmvlies van onze darm is doordrongen met kleine gaatjes, waardoor onverteerde eiwitten of gedeeltelijk verteerd voedseldeeltjes in de bloedbaan kunnen ontsnappen. Dit triggert antilichamen om aan te vallen.  Dit wordt een lekkende darm genoemd.

Soms is bij het aanpakken van een voedselgevoeligheid alles wat nodig is om tijdelijk het voedsel in kwestie een paar maanden te vermijden. Test het voedsel met tussenpozen van drie maanden opnieuw om te kijken of je ze opnieuw kunt introduceren.

De meest voorkomende voedingsmiddelen die een reactie veroorzaken zijn tarwe, melk, rogge, gerst, haver, ei, maïs, aardappelen, paprika, soja, MSG (Accent), tomaten, aubergine,paprika, hete pepers, bakkersgist, biergist, sinaasappel, rundvlees, erwt, boon, vis, suiker, pruim, gevogelte, meloen, wortel, zoete aardappel, druif, pinda, ananas, biet, spinazie, aardbei, kaneel, knoflook , zwarte peper, vanille,  kunstmatige zoetstoffen en noten. 

Dezelfde procedure kan worden gebruikt voor alles wat je ruikt of alles wat je erin stopt

Facebook

Wat Nutrient Power voor jou kan betekenen.

Nutrient Power verbetert eenvoudig en meetbaar jouw mentale, emotionele en fysieke prestaties en wij zorgen dat jouw hersenen in goede conditie blijven. Dit doen wij met een high-end nutriënten programma waarbij performance, analyse, voedingsadvies en hoogwaardige nootropics en supplementen centraal staan.

Share:

Laatste Posts

Laat je terugbellen voor een adviesgesprek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig. nieuws,  interessante artikelen, tips en aanbiedingen. 

Ontwerp-zonder-titel-31.png

Nutrient Power is een label van Puntvandeziel 

Brakstraat 30B
4331 TN
Middelburg

info@puntvandeziel.com
06 – 82 06 48 45

KvK nummer 73140449
BTW nummer NL001938987B72

AGB Code 90067655 en 90108616
Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten
en Koepel Alternatieve Behandelwijze

error: Content is protected !!

Waarom (natuurlijke) supplementen zo belangrijk zijn

Als je een appel eet, dan bevat die nog maar een vijfde van de voeding van een appel van vijftig jaar geleden.  Verwerkt zou je deze appel x 100 moeten eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen. Voedingsstoffen worden op deze manier zo goed als weggevaagd.

Dus naast het feit dat er gif in je systeem wordt gebracht van de chemicaliën die niet eens op het etiket staan vermeld, heeft de voeding die je krijgt veel minder voedingswaarde. Bovendien:

 • Blokkeren deze voedingsadditieven de opname van voedingsstoffen.
 • Dit betekent dat iedereen deficient is (tekort aan voedingsstoffen).
 • Door deze tekorten neemt ons lichaam meer gifstoffen zoals zware metalen op. 

Waarom en welke tests 
wij uitvoeren.

Wij willen een goed beeld hebben van jouw huidige gezondheid en cognitie. Zo kunnen wij jou een goed en persoonlijk advies geven dat werkt. Geen enkel mens is hetzelfde en wat voor jou werkt zou voor een ander juist niet werken of zelfs ongezond kunnen zijn. 

Er zijn een viertal non-invasieve testen die wij altijd uitvoeren:

 1. Haarmineralen test
 2. HRV Lifestyle analyse
 3. Cognitieve test
 4. Stres-42 Rem test 
 
Klik hier als je inhoudelijk meer wilt weten over de tests. 

Wat zijn NOOTROPICS & Adaptogenen

Nootropics zijn in feite supplementen en slimme medicijnen die de hersenfunctie op de een of andere manier verbeteren. Nootropics moeten per definitie: 

 1. Het leervermogen en het geheugen verbeteren.
 2. De hersenen beschermen tegen letsel of schade 
 3. De hersenfunctie verbeteren
 4. Veilig zijn voor de hersenen bijwerkingen. 

Adaptogenen zijn plantaardige  stoffen die het lichaam helpt zich aan te passen aan stress, normale metabolische functies te ondersteunen en het evenwicht te herstellen. 

Klik hier als je meer wilt weten over Nootropics en adaptogenen.