Detox Challenge Week 3

In deze week leer je

Na de tweede week ben je op de hoogte over het waarom en de voorbereiding van ontgiften. Ook ben je bekend met wat je wel en niet moet eten. Dit zorgt er momenteel voor dat je al aan he ontgiften bent en je organen en vooral je nieren en je lever een boost krijgen. Deze week beginnen we ook met de lever detox. Nu gaan we wat meer de diepte in. We behandelen ook een aantal ontgiftende kruiden. 

Het is erg belangrijk om voldoende (bron)water te drinken, omdat de meeste kruiden diuretica zijn en water uit het lichaam verwijderen. Het drinken van de aanbevolen hoeveelheid water verdunt ook de gifstoffen die door de nieren gaan voor uitscheiding, wat de druk op de nieren zal verminderen. Het is ook erg belangrijk om alleen het aanbevolen voeding  te eten, omdat het voedsel het lichaam zal verzadigen met voedingsstoffen, fytonutriënten en vezels die zullen helpen de dikke darm te ontstoppen, het systeem voor het verwijderen van vast afval van het lichaam.

 

 

Gecombineerde kruiden

Dit zijn een set kruiden die wordt gebruikt om de lever, de nieren en het bloed te reinigen. Deze kruiden zorgen voor een algemene reiniging om de druk op je hele lichaam te verlichten doordat het voedingssysteem van het lichaam (het bloed) wordt aangetast door ziekteverwekkers en toxines. De ziekteverwekkers en toxines die circuleren door je  hele lichaam tasten je gezondheid aan. Het bloed wordt ook aangetast door een onevenwichtige water-tot-elektrolyten verhouding, die de elektrische activiteit in cellen door het hele lichaam in gevaar brengt. Het versterken van de lever ondersteunt het vermogen om ziekteverwekkers en gifstoffen efficiënt uit het bloed te verwijderen, en het versterken van de nieren ondersteunt hun vermogen om de elektrolyten en het water in het bloed efficiënt in evenwicht te brengen. Deze combi wordt op zichzelf gebruikt als een algemene reiniger of in combinatie met andere kruidencombinaties. Hoe meer combinaties je samen gebruikt, hoe meer je het hele lichaam reinigt tot op intracellulair niveau.

 

Het fundament

  • Een deel kliswortel—Bloedzuiveraar, leverreiniger, nierreiniger 
  • Een deel krulzuring—Bloedzuiveraar, leverreiniger, nierreiniger
  • 1/2 deel sarsaparilla root —Bindt met gifstoffen
  • 1 deel vlierbes—Verwijdert ziekteverwekkers
  • 1 deel hortensiawortel—Breekt verkalking af

Mix alle onderdelen grondig in de blender. Maak capsules van 500 mg of doses van een kwart theelepel.

Dosering: twee of drie maal daags twee capsules.  

Pancreas en endocriene ondersteuning

Pancreas en endocriene ondersteuning
Dit mengsel versterkt de alvleesklier en het endocriene systeem, regelt de bloedsuikerspiegel en wordt gebruikt om diabetes om te keren.

1/2 deel guaco—Verwijdert ontstekingen, slijm en candida 1/2 deel huereque—Verlaagt de bloedsuikerspiegel 1 deel nopal—Vermindert type 2 diabetes, hoog cholesterol, zwaarlijvigheid 1/2 deel prodijiosa—Stimuleert de afscheiding van de alvleesklier, verlaagt de bloedsuikerspiegel niveau en wekt een levendige droomtoestand op 1 deel salie—Verlaagt het glucosegehalte Meng alle delen grondig in de blender. Maak capsules van 500 mg of doses van een kwart theelepel.
Dosering: drie capsules twee of drie keer per dag.

Kalk verwijderaar

Verkalking van zacht weefsel door het hele lichaam belemmert de toegang van voedingsstoffen en fytonutriënten tot weefsel en cellen.
1 deel hortensiawortel – Lost nierstenen op en reinigt het lymfestelsel,  1/2 deel cascara sagrada – Breekt darmafval af 1/2 deel rode klaver – Breekt afvalstoffen af in het lymfestelsel, bloedzuiveraar 

Meng alle delen grondig in de blender. Maak capsules van 500 mg of doses van een kwart theelepel.


Dosering: twee maal daags twee capsules.

Darm- en celreiniger

Het spijsverteringskanaal is een belangrijk gebied voor de verspreiding van verschillende ziekten. Het spijsverteringskanaal bevat nuttige bacteriën die als een groot deel (80 procent) van het immuunsysteem dienen en het lichaam beschermen tegen schadelijke bacteriën, schimmels en andere organismen. Het reinigen en herstellen van de cellen in het spijsverteringskanaal en het opnieuw in evenwicht brengen van de heilzame flora houdt schadelijke schimmels zoals candida onder controle. Candida-overgroei wordt geassocieerd met verschillende ziekten van het maagdarmkanaal, waaronder inflammatoire darmaandoeningen (IBD) zoals de ziekte van Crohn (CD) en colitis ulcerosa (UC). [169] Candida wordt ook geassocieerd met maagzweren en lupus, en het beïnvloedt het hele lichaam, wat resulteert in ziekten zoals vaginale schimmelinfectie (candida vulvovaginitis of vaginale spruw), penisinfectie (candida balanitis) en mondinfectie (orale candidiasis). Dit zijn ook gebieden van herpesuitbraken. Deze kruiden worden gebruikt om de gezondheid van het spijsverteringskanaal te herstellen en daarbij helpen ze de balans van het hele lichaam te herstellen. Deze combinatie kan de stoelgang verhogen tot drie tot zes keer per dag.

1/2 deel cascara sagrada—Herstelt de toon en gezondheid van de darmen door de peristaltische beweging te stimuleren om verrot afval in divertikels op te breken en te verwijderen; stimuleert maag-, lever- en pancreasafscheidingen, 1/2 deel prodijiosa— Stimuleert alvleesklier- en leverafscheidingen om het spijsverteringsproces te ondersteunen 1/2 deel rabarberwortel—Reinigt zware metalen, doodt schadelijke bacteriën, pakt spijsverteringsproblemen aan, reinigt en versterkt het spijsverteringskanaal 1 gedeeltelijk gezegende distel — Doodt schimmel, stimuleert het bovenste spijsverteringskanaal, verhoogt de bloedsomloop en zuurstoftoevoer naar de hersenen om de hersenfunctie te ondersteunen en ondersteunt de hart- en longfunctie. Meng alle onderdelen grondig in de blender. Maak capsules van 500 mg of doses van een kwart theelepel.

 

Hersen- en zenuwondersteuning

Deze combinatie ontspant zenuwen en spieren. Het wordt gebruikt om hersen- en zenuwproblemen aan te pakken, waaronder aandachtstekortstoornis (ADD) en aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD). De “Foundation” bevat kliswortel en vlierbessen en werkt goed samen met “Brain and Nerve Support” bij het kalmeren en ondersteunen van de gezondheid van de hersenen en zenuwen.
1 deel Santa Maria – Zenuw- en spierverslapper, antidepressivum,  1 deel blauwe ijzerhard – Geneest zenuwbeschadiging, angstgevoelens 1 deel tila – Verlicht hoofdpijn, migraine, ontstekingen en depressie; ontspant zenuwen; anticonvulsieve,  1 deel lavendel-verlicht migraine, lichaamspijn en zenuwproblemen; anticonvulsivum Meng alle onderdelen grondig in de blender. Maak capsules van 500 mg of doses van een kwart theelepel.

Ondersteuning van voedingsstoffen

Dit is een natuurlijk voedingssupplement dat rijk is aan chlorofyl, mineralen, vitamines en fytonutriënten. Het is vergelijkbaar met het Green Food-product van Dr. Sebi.
1 deel brandnetel – Gewrichtsondersteuning, antioxidant, antimicrobieel, ondersteuning van voedingsstoffen 1/2 deel tila – Antioxidant, ondersteuning van voedingsstoffen 1 deel nopal – Diabetes, ondersteuning van voedingsstoffen 1/2 deel blaaswier – Jodium, ondersteuning van voedingsstoffen 1 deel zeemos – Ondersteuning van gewrichten en voedingsstoffen Meng alle onderdelen grondig in de blender. Maak capsules van 500 mg of doses van een kwart theelepel.

Omdat ontgifting de minerale reserves van het lichaam aanzienlijk belast, wordt een gemakkelijk op te nemen mineralensupplement aanbevolen. Quinton

Alkalinevormende voedingsmiddelen

Ik vergelijk alkalische voeding met de winter.  Ze koelen en kalmeren ontstoken weefsels, genezen zweren en versterken de cellulaire functies. Deze voedingsmiddelen verstrekken voornamelijk calcium-, magnesium-, natrium- en kalium nadat ze zijn verteerd, wat voornamelijk een alkalische reactie en toestand oplevert.

De mens is overwegend een alkalische soort. De meeste van onze lichaamsvloeistoffen zijn (of zouden alkalisch moeten zijn), inclusief het bloed, speeksel, urine, gewrichtsvloeistoffen, hersenvloeistoffen en de spijsverteringsenzymen (behalve die in de maag). Als deze vloeistoffen zuur worden, kan dit leiden tot bederf en de dood. We hebben maar één zuurkamer in het lichaam, de maag. Hier worden eiwitten in eerste instantie uit elkaar gebroken. Je mond-, pancreas- en darmenzymen worden gebruikt voor de alkalische vertering.

Het is van vitaal belang om alkalisch vormend voedsel te consumeren als je wilt dat het ontgiftingsproces plaatsvindt. Alkalisatie is de sleutel tot je succes bij het regenereren en gezond worden. Een goed voorbeeld van het belang van alkalisatie is te vinden in de spoedeisende geneeskunde. In de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis, of bij andere spoedbehandelingen ter plaatse, krijgt men bijna altijd een infuus met een normale zoutoplossing, een natriumoplossing. Natrium wordt “de grote alkalisator” genoemd. Dit helpt acidose (cidose is een proces waarbij het bloed verzuurt door ophoping van zuren of verlies van alkali om te keren, de belangrijkste reden waarom we in de eerste plaats in de problemen komen. Acidose staat gelijk aan pijn, zwelling en ontsteking.

Rauwe groenten en fruit werken op dezelfde manier als normale zoutoplossing, maar zijn veel energieker en voedzamer.  Je kunt jezelf niet goed alkaliseren als je geen rauw, rijp, levend voedsel eet. Alkalisch voedsel, zoals vers fruit en groenten, is het natuurlijke voedsel van de mens.  Je “moet: ten minste 80-90 procent alkalisch vormend voedsel eten.

 

Zuurvormende voedingsmiddelen

Ik vergelijk zuur voedsel met vuur.  Zure voedingsmiddelen bevatten veel zwavel, fosfor en stikstof. Het zijn voornamelijk eiwitrijke (aminozuurrijke) voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen omvatten alle soorten vlees, eieren, granen, bonen, noten, zaden, gepasteuriseerde zuivelproducten en gekookte tomaten, om er maar een paar te noemen.

De meeste dierlijke eiwitten zijn irriterend voor het slijmvlies en de cellen van het lichaam en roepen een immuunrespons op. Dit zorgt ervoor dat je lymfestelsel en slijmvlies reageren met slijm en lymfecellen. Vreemde eiwitten veroorzaken de productie van slijm door het hele lichaam, waardoor congestieve problemen ontstaan. Hoe meer we consumeren, hoe meer congestie we creëren, en hoe meer we creëren, hoe meer we opslaan, totdat onze longen, sinusholten, gehoorgangen en keel verzadigd raken. Ook de darmen raken verzadigd met dit slijm. Dit brengt parasieten, verhoogt het aantal witte bloedcellen en veroorzaakt ontstekingen die allemaal van invloed zijn op het vermogen van het lichaam om goed te functioneren. Deze congestie en ontsteking leidt uiteindelijk tot celdood.

Het duidelijkste voorbeeld van dit congestie- en ontstekingsprobleem wordt gezien bij zuivelproducten. Deze eiwitten zijn schadelijk voor het lichaam. Congestie tast de functie van de weefsels in deze gebieden aan omdat het slijm wordt opgeslagen of dieper in het lichaam wordt geduwd. Veel van dit slijm en deze gifstoffen worden opgeslagen of gefilterd door het lymfestelsel, vooral in de lymfeklieren. (Lymfatische kankers zijn extreem hoog) Het lichaam probeert constant deze congestie te elimineren door processen zoals verkoudheid en griep, bronchitis, niezen en hoesten. De conventionele medische professie beschouwt deze inspanning van het lichaam om deze gifstoffen en slijm te elimineren als “ziekten” en probeert dit effect te stoppen met giftige chemische geneesmiddelen die het probleem alleen maar vergroten. 

Deze preparaten onderdrukken de uitscheiding van slijm en /of gifstoffen door het lichaam. Het immuunsysteem wordt onderdrukt en overwerkt terwijl het deze enorme belediging van het lichaam bestrijdt. Onthoud: wat je niet elimineert, verzamelt zich. Dit leidt uiteindelijk tot chronische en degeneratieve problemen. Veel mensen eten voornamelijk zuur voedsel. Merk daarom op hoeveel soorten ontstekingen (itis’s), ulceraties, congestieve aandoeningen en natuurlijk kankers onze wereld vandaag de dag domineren. Vanwege het hoge stikstof- of fosforgehalte van deze voedingsmiddelen verliezen we onze calcium en andere elektrolyten, omdat ons lichaam deze alkalische mineralen gebruikt om zure elementen te bufferen.

Het is het beste om slechts 10-20 procent zure voeding  in je dieet te hebben. Alkalisch voedsel moet vooral in de lente, zomer en herfst worden gegeten als de temperaturen hoger zijn. In de koude alkalische winter moet men zuur voedsel enigszins verhogen. Onthoud dat tegenpolen elkaar aantrekken en harmonie creëren. Als het buiten heet (zuur) is, moet je koud (alkalisch) voedsel consumeren, en omgekeerd

 

Mensen behoren tot de frugivore of fructivore soort, die een alkalische soort is.  Wanneer je dieet voornamelijk zuurvormend is, raken je hormonen uit balans, fermenteert en bederft je voedling in plaats van goed te verteren, en wordt er overmatig slijm en ontsteking geproduceerd. Je bloed wordt giftig en je lymfestelsel raakt verstopt. Dit wordt door velen ziekte genoemd.

Houd je lichaam altijd alkalisch, gifvrij en schoon – zowel intern als extern. Dit zorgt voor echte gezondheid en vitaliteit.

Ontgifting is een systeem van genezing door de oorzaak van de ziekte aan te pakken. Het lichaam is de genezer en energie  is de kern van de genezing. Het werpt ook licht op de ware oorzaak van ziekte – de vernietiging van energie. Energie of de vernietiging van energie is het resultaat van wat we eten, drinken, ademen, op onze huid aanbrengen en van wat we denken en voelen. Dit zijn de zes manieren waarop we onszelf gezond en vitaal maken, of ziek en zwak. Natuurgeneeskunde is de puurste vorm van genezing. 

Genezing begint met het verwijderen van voedingsmiddelen die gifstoffen en ziekteverwekkers in je systeem brengen en die het lichaam verzuren. Die slijmophoping veroorzaken, chronische ontstekingen veroorzaken en leiden tot de ontwikkeling van chronische ziekten.

Bescherm jezelf

1. Leef dichter bij de natuur, weg van fabrieken, hoogspanningsleidingen en druk verkeer.

2. Vul je huis met levende planten. Van Philoden-drons (philodendron spp.) Is bekend dat ze formaldehyde, ammoniak, benzeen, trichloorethyleen en hydraten absorberen, evenals xyleen. De volgende planten zijn geweldige kamerplanten en helpen de lucht binnenshuis te reinigen:

Philodendron, (Philodendron spp.) Spinplanten (Chlorophytum comosum), Bamboeplant (Rhapis excelsea), Maïsplant (Dracaena fragrans), Engelse klimop (Hederá-helix), Bromelia’s (Cryp tan dus spp.) , Chrysanthemum (Chrysanthemum spp.), Huistype Palmen, Ficus Boom, Gouden Pothos (Epipremnum aureum)

3. Was je fruit en groenten altijd voordat je ze eet en koop zoveel mogelijk biologisch. Gebruik eventueel bicarbonaat om te wassen. 

4. Eet een dieet van 80 tot 100 procent raw food. Eet nog meer fruit dan groenten. Fruit zit vol antioxiderende en samentrekkende eigenschappen. Ze houden uw lymfatische (immuun) systeem schoon en in beweging. Ze versterken ook de kracht van een cel, vooral hersen- en zenuwcellen.

5. Houd in druk verkeer de buitenluchtopening van je auto gesloten. 

6. Gebruik 100 procent natuurlijke hygiëneproducten (zeep, shampoo, etc.). Lees de etiketten. Als ze chemicaliën bevatten, gebruik deze dan niet. (Als je het niet kunt uitspreken, wilt je het waarschijnlijk niet.) Wat je op je huid aanbrengt, wordt opgenomen in je bloedstroom en circuleert door je lichaam. Dit kan je hersenen, hart, nieren en vooral je lever beschadigen.

7. Vermijd chemisch reinigen, aangezien de gebruikte chemicaliën extreem giftig zijn.

8. Gebruik gezond verstand bij alles wat je doet en gebruikt. 

9. Vermijd liever koken. Als je moet koken, stoom je eten dan in roestvrij staal of een slow cooker.  Gebruik altijd kookgerei van roestvrij staal.

10. Gebruik en maak uw airconditioners en luchtfilters schoon. Gebruik de natuurlijke, hoge filtertype dat deeltjes van 1 micron tot 3 micron verwijdert.

11. Gebruik R / O (omgekeerde osmose) of stoomgedestilleerd water. Opmerking: bewaar ze gedestilleerd water niet in plastic containers. Gedestilleerd water zal een deel van de chemicaliën uit het plastic in zichzelf opnemen. 

12. Drink zoveel mogelijk uit en gebruik glas. Plastic kan giftig zijn. 

13. Vermijd sporten of lopen in  gebieden met veel verkeer.  

14. Vermijd zoveel mogelijk tl-verlichting. 

Wees je bewust van wat je eet, drinkt, ademt en wat je op je huid smeert, want zo breng je de buitenwereld naar binnen.

Je lichaam kan worden gezien als één grote batterij en het eten van een dieet waarin natuurlijke planten centraal staan, houdt de batterij optimaal opgeladen. Net als een batterij, vermindert het gebruik van het lichaam zijn kracht of elektrische lading. Gelukkig is het lichaam als een oplaadbare batterij, en wanneer natuurlijke planten worden geconsumeerd, worden voedingsstoffen in de juiste verhouding weer toegevoegd om het lichaam op te laden.

Wat zijn medicinale kruiden

Alle planten bevatten voedingsstoffen en fytonutriënten en bieden een zekere mate van gezondheidsbevorderende eigenschappen. Geneeskrachtige kruiden verschillen van plantaardige voeding door hun hogere concentratie aan nutriënten en fytonutriënten, wat resulteert in een zeer bittere smaak of een zeer aromatische of scherpe smaak. Geneeskrachtige kruiden zoals cardo santo of hombre grande zijn voornamelijk afgeleid van bloemen, wortels en schors en zijn bitterder en meestal krachtiger in het omkeren van ziekten dan voedselkruiden. Voedselkruiden zoals rozemarijn en tijm zijn voornamelijk afgeleid van plantenbladeren en kleine hoeveelheden van deze kruiden voegen zeer aromatische of scherpe smaken toe aan voedsel. Vanwege hun hogere concentratie aan voedingsstoffen en fytonutriënten worden deze kruiden soms in hogere doseringen gebruikt en dienen ze als geneeskrachtige kruiden in de traditionele geneeskunde. Wanneer je planten en hun fytonutriënten consumeert kan je lichaam de organische verbindingen gebruiken om je immuunsysteem te versterken. Deze fytonutriënten kunnen kankercellen doden, helpen bij het herstel van DNA, ontgiften en binden met gifstoffen zodat ze uit het lichaam kunnen worden verwijderd, celcommunicatie verbeteren, ziekteverwekkers doden en dienen als antioxidanten om cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen en veroudering. Fytonutriënten zijn onderverdeeld in klassen, waaronder carotenoïden, flavonoïden, fytaten, liganen, isothiocyanaten of indolen, fenolen, saponinen, sulfiden en terpenen, en ze hebben allemaal op verschillende manieren een wisselwerking met het lichaam.

Wanneer het tijd is voor cellen om te repliceren, doet het lichaam er alles aan om ervoor te zorgen dat de cellen die worden gerepliceerd gezond zijn. Het zal zijn eigen interne processen gebruiken en zal ook voedingsstoffen en fytonutriënten gebruiken die het van planten krijgt om ervoor te zorgen dat cellen worden gerepliceerd zonder enige schade door pathogenen of toxines. Specifieke fytonutriënten kunnen interageren met vooraf bepaalde cellen, pathogenen en toxines om die cellen te reinigen en de pathogenen en toxines te neutraliseren. Fytonutriënten zoals de flavonoïden in het vlierbessenkruid kunnen binden met het griepvirus en voorkomen dat het cellen binnendringt, terwijl fytonutriënten van andere planten niet in staat zijn om hetzelfde te doen. Fytonutriënten van sommige planten worden herkend door celreceptoren en kunnen verschillende cellen binnendringen en de cellen reinigen van pathogenen en toxines, terwijl andere beperkt zijn tot het neutraliseren van pathogenen en toxines in de bloedbaan. Kruiden zoals cardo santo en cascara sagrada worden gebruikt om cellen op intracellulair niveau te reinigen.