Acetyl L-Carnitine (ALCAR)

Acetyl-L-Carnitine kan leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang omkeren en het geheugen verbeteren.

Acetyl-L-Carnitine (ALCAR, ALC of LAC) is een gesynthetiseerde versie van L-Carnitine. Dat is een derivaat van de aminozuren lysine en methionine.

ALCAR is meer biologisch beschikbaar dan L-carnitine. Het passeert gemakkelijk de bloed-hersenbarrière. En levert L-Carnitine via celmembranen (die het zelf niet zou kunnen passeren).

L-Carnitine wordt van nature in je lever en nieren gemaakt. En wordt  vervolgens getransporteerd naar andere weefsels, waaronder je hersenen en hart.

ALCAR helpt:

 

 • De hersenenergie metabolisme. ALCAR helpt bij het transporteren van vetzuren naar mitochondriën waar ze nodig zijn voor het energiemetabolisme. Het van brandstof voorzien van je cellen “energiecentrales” kan fysieke en mentale energie stimuleren.
 • Neurotransmitters. ALCAR is een noodzakelijk ingrediënt voor de vorming van acetylcholine. Wat het geheugen, mentale alertheid en vloeiende gedachten stimuleert.
 • Hersen Optimalisatie. De antioxiderende eigenschappen van Acetyl-L-Carnitine bieden neuroprotectieve eigenschappen, versterken de door de hersenen afgeleide neurotrofe factor (BDNF) en bevorderen de cerebrale bloedcirculatie.
 
 

Hoe werkt Acetyl-L-Carnitine in de hersenen?

Acetyl-L-Carnitine verbetert de gezondheid en het functioneren van de hersenen op verschillende manieren. Maar twee in het bijzonder vallen op.

 1. ALCAR stimuleert acetylcholine, een neurotransmitter die is gebonden aan geheugen en algemene hersenfunctie. Acetyl-L-Carnitine is een voorloper van acetylcholine in aanwezigheid van co-enzym-A. ALCAR schenkt een ‘methylgroep’ om acetylcholine te maken. Hersenen met de ziekte van Alzheimer laten een vermindering van 25% tot 40% zien in carnitineacetyltransferase, een hersenzym dat werkt met L-carnitine en acetyl-L-carnitine. Deze achteruitgang van het hersenzymen bracht onderzoekers ertoe om lage ALCAR te koppelen aan lage acetylcholine en het begin van Alzheimer. Ze suggereerden ALCAR als een levensvatbare therapie voor hersenregeneratie.
 2.  

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat Nutrient Power voor jou kan betekenen.

Nutrient Power verbetert eenvoudig en meetbaar jouw mentale, emotionele en fysieke prestaties en wij zorgen dat jouw hersenen in goede conditie blijven. Dit doen wij met een high-end nutriënten programma waarbij performance, analyse, voedingsadvies en hoogwaardige nootropics en supplementen centraal staan.

Share:

Laatste Posts

Laat je terugbellen voor een adviesgesprek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig. nieuws,  interessante artikelen, tips en aanbiedingen. 

Ontwerp-zonder-titel-31.png

Nutrient Power is een label van Puntvandeziel 

Brakstraat 30B
4331 TN
Middelburg

info@puntvandeziel.com
06 – 82 06 48 45

KvK nummer 73140449
BTW nummer NL001938987B72

AGB Code 90067655 en 90108616
Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten
en Koepel Alternatieve Behandelwijze

error: Content is protected !!

Waarom (natuurlijke) supplementen zo belangrijk zijn

Als je een appel eet, dan bevat die nog maar een vijfde van de voeding van een appel van vijftig jaar geleden.  Verwerkt zou je deze appel x 100 moeten eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen. Voedingsstoffen worden op deze manier zo goed als weggevaagd.

Dus naast het feit dat er gif in je systeem wordt gebracht van de chemicaliën die niet eens op het etiket staan vermeld, heeft de voeding die je krijgt veel minder voedingswaarde. Bovendien:

 • Blokkeren deze voedingsadditieven de opname van voedingsstoffen.
 • Dit betekent dat iedereen deficient is (tekort aan voedingsstoffen).
 • Door deze tekorten neemt ons lichaam meer gifstoffen zoals zware metalen op. 

Waarom en welke tests 
wij uitvoeren.

Wij willen een goed beeld hebben van jouw huidige gezondheid en cognitie. Zo kunnen wij jou een goed en persoonlijk advies geven dat werkt. Geen enkel mens is hetzelfde en wat voor jou werkt zou voor een ander juist niet werken of zelfs ongezond kunnen zijn. 

Er zijn een viertal non-invasieve testen die wij altijd uitvoeren:

 1. Haarmineralen test
 2. HRV Lifestyle analyse
 3. Cognitieve test
 4. Stres-42 Rem test 
 
Klik hier als je inhoudelijk meer wilt weten over de tests. 

Wat zijn NOOTROPICS & Adaptogenen

Nootropics zijn in feite supplementen en slimme medicijnen die de hersenfunctie op de een of andere manier verbeteren. Nootropics moeten per definitie: 

 1. Het leervermogen en het geheugen verbeteren.
 2. De hersenen beschermen tegen letsel of schade 
 3. De hersenfunctie verbeteren
 4. Veilig zijn voor de hersenen bijwerkingen. 

Adaptogenen zijn plantaardige  stoffen die het lichaam helpt zich aan te passen aan stress, normale metabolische functies te ondersteunen en het evenwicht te herstellen. 

Klik hier als je meer wilt weten over Nootropics en adaptogenen.