DE BRAIN-FOOD-connection


Al decennia lang heeft de medische gemeenschap dieetmanagement aanbevolen als onderdeel van het therapeutische plan voor veel aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Tot op heden bestaan ​​dergelijke aanbevelingen niet voor hersenveroudering en dementie. In feite zijn veel wetenschappers en niet-wetenschappers nog steeds terughoudend om te geloven dat onze voedselkeuzes mogelijk te maken hebben met de manier waarop onze hersenen verouderen of met ons risico op het ontwikkelen van een hersenziekte.
Gedeeltelijk is dit te wijten aan het feit dat voeding historisch gezien is verdoezeld op medische scholen, evenals in de meeste postdoctorale programma’s voor geestelijke gezondheid. Pas in de afgelopen jaren heeft voeding de status van wetenschappelijk veld gekregen en is voeding erkend als een legitiem middel om onszelf te beschermen tegen hersenziekten zoals de ziekte van Alzheimer. Beetje bij beetje zijn wetenschappers het krachtige verband tussen het voedsel dat we eten en de gezondheid van onze hersenen gaan waarderen. Deze openbaring heeft geleid tot een snelgroeiend aantal bewijzen dat aantoont dat we ons een weg naar dementie kunnen opeten.
Wat velen van ons pas beginnen te beseffen, is dat de feitelijke gezondheid en kwaliteit van het voedsel dat we eten dramatisch is afgenomen. Dieren krijgen routinematig groeihormonen, antibiotica en genetisch gemodificeerd (GMO) voer, dat we op hun beurt binnenkrijgen als we er een maaltijd van maken. Kip en varkens krijgen gifstoffen zoals arseen als conserveermiddel. Conventioneel geteelde producten worden overgoten met pesticiden en chemische meststoffen. Deze behandelingen zijn niet alleen giftig en putten onze bodem uit aan voedingsstoffen, ze drijven onze producten aan om groter en voller te worden, terwijl ze het feit verhullen dat ze een ongekend verminderd vitamine- en mineraalgehalte hebben. Bovendien worden chemisch gemodificeerde vetten en geraffineerde suiker routinematig aan de meeste voedingsmiddelen toegevoegd.

 

Dit wordt niet alleen gedaan om

de houdbaarheid van het voedsel te behouden, maar om opzettelijk ons ​​verlangen naar voedsel te vergroten, wat op zijn beurt de verkoop en winst stimuleert.
Wat tot nu toe onopgemerkt is gebleven, is de ontdekking van hoe, van alle organen in ons lichaam, de hersenen het gemakkelijkst beschadigd raken door een slecht dieet. Van zijn architectuur tot zijn vermogen om te presteren, alles in de hersenen roept op om het juiste voedsel. Velen van ons zijn zich er niet van bewust dat de enige manier waarop de hersenen voedsel kunnen krijgen, via onze voeding is. Dag na dag wordt het voedsel dat we eten afgebroken tot voedingsstoffen, opgenomen in de bloedbaan en naar de hersenen vervoerd om de uitgeputte opslag aan te vullen, cellulaire reacties te activeren en, het belangrijkste, om te worden opgenomen in hersenweefsel. Eiwitten uit vlees en vis worden afgebroken tot aminozuren, die onder andere dienen als ruggengraat van onze hersencellen. Groenten, fruit en volle granen leveren belangrijke koolhydraten zoals glucose, evenals de vitamines en mineralen die de hersenen van energie voorzien. Gezonde vetten uit vis en noten worden afgebroken tot omega-3- en omega-6-vetzuren die onze neuronen flexibel en responsief maken, terwijl ze tegelijkertijd ons immuunsysteem ondersteunen en de hersenen beschermen tegen schade. Onze hersenen zijn letterlijk wat we eten.

Wat Nutrient Power voor jou kan betekenen.

Nutrient Power verbetert eenvoudig en meetbaar jouw mentale, emotionele en fysieke prestaties en wij zorgen dat jouw hersenen in goede conditie blijven. Dit doen wij met een high-end nutriënten programma waarbij performance, analyse, voedingsadvies en hoogwaardige nootropics en supplementen centraal staan.

Share:

Laatste Posts

Laat je terugbellen voor een adviesgesprek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig. nieuws,  interessante artikelen, tips en aanbiedingen. 

Ontwerp-zonder-titel-31.png

Nutrient Power is een label van Puntvandeziel 

Brakstraat 30B
4331 TN
Middelburg

info@puntvandeziel.com
06 – 82 06 48 45

KvK nummer 73140449
BTW nummer NL001938987B72

AGB Code 90067655 en 90108616
Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten
en Koepel Alternatieve Behandelwijze

error: Content is protected !!

Waarom (natuurlijke) supplementen zo belangrijk zijn

Als je een appel eet, dan bevat die nog maar een vijfde van de voeding van een appel van vijftig jaar geleden.  Verwerkt zou je deze appel x 100 moeten eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen. Voedingsstoffen worden op deze manier zo goed als weggevaagd.

Dus naast het feit dat er gif in je systeem wordt gebracht van de chemicaliën die niet eens op het etiket staan vermeld, heeft de voeding die je krijgt veel minder voedingswaarde. Bovendien:

 • Blokkeren deze voedingsadditieven de opname van voedingsstoffen.
 • Dit betekent dat iedereen deficient is (tekort aan voedingsstoffen).
 • Door deze tekorten neemt ons lichaam meer gifstoffen zoals zware metalen op. 

Waarom en welke tests 
wij uitvoeren.

Wij willen een goed beeld hebben van jouw huidige gezondheid en cognitie. Zo kunnen wij jou een goed en persoonlijk advies geven dat werkt. Geen enkel mens is hetzelfde en wat voor jou werkt zou voor een ander juist niet werken of zelfs ongezond kunnen zijn. 

Er zijn een viertal non-invasieve testen die wij altijd uitvoeren:

 1. Haarmineralen test
 2. HRV Lifestyle analyse
 3. Cognitieve test
 4. Stres-42 Rem test 
 
Klik hier als je inhoudelijk meer wilt weten over de tests. 

Wat zijn NOOTROPICS & Adaptogenen

Nootropics zijn in feite supplementen en slimme medicijnen die de hersenfunctie op de een of andere manier verbeteren. Nootropics moeten per definitie: 

 1. Het leervermogen en het geheugen verbeteren.
 2. De hersenen beschermen tegen letsel of schade 
 3. De hersenfunctie verbeteren
 4. Veilig zijn voor de hersenen bijwerkingen. 

Adaptogenen zijn plantaardige  stoffen die het lichaam helpt zich aan te passen aan stress, normale metabolische functies te ondersteunen en het evenwicht te herstellen. 

Klik hier als je meer wilt weten over Nootropics en adaptogenen.