DOPAMINE: LET OP UW STAP


Hoewel serotonine veel aandacht krijgt en het grootste deel van de hype, wordt dopamine steeds populairder vanwege zijn rol in de cognitieve functie. Dopamine heeft invloed op onze belonings-, motivatie- en aandachtsfuncties, evenals op het oplossen van problemen en motorische controle, om nog maar te zwijgen van het feit dat we in de eerste plaats plezier kunnen voelen.
Dopamine-afwijkingen zijn betrokken bij verschillende medische aandoeningen, waaronder de ziekte van Parkinson, Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), schizofrenie en drugsverslaving.
Deze neurotransmitter wordt in de hersenen aangemaakt door het aminozuur tyrosine af te breken. Tyrosine is een niet-essentieel aminozuur, wat betekent dat ons lichaam deze voedingsstof zelf kan produceren. Maar er is een addertje onder het gras. Tyrosine moet worden geproduceerd uit een ander aminozuur, fenylalanine genaamd, dat toevallig een essentieel aminozuur is, wat betekent dat het in plaats daarvan uit onze voeding moet worden gehaald. Waar dit allemaal op neerkomt, is dat we zonder voedsel te eten dat fenylalanine bevat, net zo goed onze plezierige wandelingen in het park vaarwel kunnen kussen of onze favoriete spellen kunnen spelen – laat staan ​​genieten van de sensatie om ze te winnen.
Om er zeker van te zijn dat u genoeg van deze voedingsstoffen binnenkrijgt, moet u de aanbevolen dosis fenylalanine en tyrosine in de gaten houden. We hebben allemaal 33 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. De aanbevolen dosis voor een volwassene van 175 pond (79 kg), man of vrouw, is bijvoorbeeld 2,6 gram per dag.
Zoals weergegeven in tabel 4, wordt fenylalanine aangetroffen in veel eiwitrijke dierlijke producten zoals kip, rundvlees, eieren en vis (met name vette vis zoals zalm, gestreepte zeebaars en heilbot), evenals in zuivelproducten zoals melk en yoghurt. . Plantaardig voedsel is ook een uitstekende bron, met name peulvruchten zoals sojabonen en pinda’s, noten zoals amandelen, en nogmaals, chia, pompoen en sesamzaad. Oh, en vergeet spinazie niet.
Tekorten aan beide aminozuren zijn zeldzaam, maar elke medische aandoening of dieet dat de inname van deze aminozuren vermindert, zou bijgevolg de productie van dopamine in de hersenen beïnvloeden.

Wat Nutrient Power voor jou kan betekenen.

Nutrient Power verbetert eenvoudig en meetbaar jouw mentale, emotionele en fysieke prestaties en wij zorgen dat jouw hersenen in goede conditie blijven. Dit doen wij met een high-end nutriënten programma waarbij performance, analyse, voedingsadvies en hoogwaardige nootropics en supplementen centraal staan.

Share:

Laatste Posts

Laat je terugbellen voor een adviesgesprek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig. nieuws,  interessante artikelen, tips en aanbiedingen. 

Ontwerp-zonder-titel-31.png

Nutrient Power is een label van Puntvandeziel 

Brakstraat 30B
4331 TN
Middelburg

info@puntvandeziel.com
06 – 82 06 48 45

KvK nummer 73140449
BTW nummer NL001938987B72

AGB Code 90067655 en 90108616
Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten
en Koepel Alternatieve Behandelwijze

error: Content is protected !!

Waarom (natuurlijke) supplementen zo belangrijk zijn

Als je een appel eet, dan bevat die nog maar een vijfde van de voeding van een appel van vijftig jaar geleden.  Verwerkt zou je deze appel x 100 moeten eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen. Voedingsstoffen worden op deze manier zo goed als weggevaagd.

Dus naast het feit dat er gif in je systeem wordt gebracht van de chemicaliën die niet eens op het etiket staan vermeld, heeft de voeding die je krijgt veel minder voedingswaarde. Bovendien:

 • Blokkeren deze voedingsadditieven de opname van voedingsstoffen.
 • Dit betekent dat iedereen deficient is (tekort aan voedingsstoffen).
 • Door deze tekorten neemt ons lichaam meer gifstoffen zoals zware metalen op. 

Waarom en welke tests 
wij uitvoeren.

Wij willen een goed beeld hebben van jouw huidige gezondheid en cognitie. Zo kunnen wij jou een goed en persoonlijk advies geven dat werkt. Geen enkel mens is hetzelfde en wat voor jou werkt zou voor een ander juist niet werken of zelfs ongezond kunnen zijn. 

Er zijn een viertal non-invasieve testen die wij altijd uitvoeren:

 1. Haarmineralen test
 2. HRV Lifestyle analyse
 3. Cognitieve test
 4. Stres-42 Rem test 
 
Klik hier als je inhoudelijk meer wilt weten over de tests. 

Wat zijn NOOTROPICS & Adaptogenen

Nootropics zijn in feite supplementen en slimme medicijnen die de hersenfunctie op de een of andere manier verbeteren. Nootropics moeten per definitie: 

 1. Het leervermogen en het geheugen verbeteren.
 2. De hersenen beschermen tegen letsel of schade 
 3. De hersenfunctie verbeteren
 4. Veilig zijn voor de hersenen bijwerkingen. 

Adaptogenen zijn plantaardige  stoffen die het lichaam helpt zich aan te passen aan stress, normale metabolische functies te ondersteunen en het evenwicht te herstellen. 

Klik hier als je meer wilt weten over Nootropics en adaptogenen.